A mindennapi használati tárgyaink újrahasznosítására, új életre keltésére irányuló ötleteket,
tippeket,tanácsokat szeretnék kitárgyalni itt az ökoalkotások blogon .

2011. július 30., szombat

PULCSIBÓL TÁSKA

A kisebbik lányom most 2 éves, és volt egy polár pulcsija amit nagyon szeretett,egy kis táskát csináltam neki belőle hogy ne kelljen megválnia tőle ,és hát persze a nála elengedhetetlen cica motívummal .
A pulcsit szokásomhoz híven nem fotóztam le ,tehát a MIBŐL-MIT első fotója hiányzik, de talán találok egy képet amin a pulcsi éppen használatban van.
A munkamenetet már lencsevégre kaptam ,íme:

A kifordított pulcsira rárajzoltam a táska mintáját,és a  varrásszélességet ráhagyva,mindkét anyagból,tehát a pulcsi eleje és háta egymással szembe fordítva, körbevágtam.


Az egyik anyagot kiválasztottam elejének,és felvarrtam rá a cica arcát filcből, kicsit mókásan az egyik szemét jóval kisebbre csináltam ,így még egyedibb lett. A  két anyagot színnel összevarrtam és a varrás mentén az egész ívet körbecsipkedtem.


Vászon anyagból bélést szabtam és vatelinre steppeltem, majd egy kis zsebet varrtam rá....a mobilnak..:)))))
A két bélésanyagra a varrásvonalát felrajzoltam,a táska száját kiszabtam, színt színnel összevarrtam fültől-fülig....:))) úgy, hogy az alján egy akkora lyukat hagytam, hogy ki tudjam fordítani és az egész ívet körbe becsipkedtem. 
A bélés anyagából fogót varrtam, a bélés varrását szétvasaltam a cica fülénél és odavarrtam a fogót ,úgy, hogy a varrás a fogó végének a közepére essen.A külső és a bélés anyagokat a táska szájánál színén összefordítom ,a felrajzolt vonalak mentén körbevarrom végig a varrás mentén becsipkedem. A lyukon amit a bélés alján hagytam, kifordítom és a sarkokat kinyomkodom esetleg a táska száját körbevasalom.
Ha meggyőződtem róla hogy minden a helyén van...:)) akkor a nyílást amin kifordítottam bevarrom.


Íme a kész táska ,az új-régi tulaj alig győzte kivárni hogy a keze közé vegye,hát egy gyors divatbemutatót is rendeztünk.

Deeee....  elötte még a cica kapott egy kis rózsát( a bélés anyagából tekerve) a füle tövébe,mert hát ő is lányka ,és a lányoknak ez dukál...:))


Az új táska használatban!!!

U.I.: A gyerekeknek készülő táskák vállpántját én mindig olyan hosszúra csinálom hogy egy felnőtt kényelmesen hordhassa ,és oda körök rá egy csomót ahol éppen a gyerekek magasságához képest szükséges , mert ha a gyerek megunja anyukának kell vinni!!! és esetleg ha sokáig ragaszkodik hozzá a tulajdonosa hát ahogy nő úgy lehet a csomót egyre feljebb megkötni...:)))

Ha megtetszett az ötlet és kipróbálod ,szívesen venném ha küldenél róla egy-két fényképet :)

JÓ ALKOTÁST!!

2 megjegyzés: